Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Postat de timea in Prajituri
2 Noi 2012 | 60711 vizualizari
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Prajitura aceasta am facut-o tot de ziua sotului meu acu 2 saptamani. E o combinatie delicioasa de nuca, caramel si ciocolata. E prima data cand combin astfel de arome si sincer am fost super multumita. Desi e destul de multa munca la ea, va recomand sa o faceti macar o data pentru cei dragi :) Pentru crema caramel m-am insiprat de la Ancuta.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 150 ml ulei
  • un varf de sare
  • Crema 1:
  • 100 ml frisca lichida neindulcita ( eu folosesc Pilos de la Lidl - cele in cutii mici de 200 ml)
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Crema 2:
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou + 3 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr frisca lichida neindulcita
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 gr nuca prajita

Mod de preparare

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare.

Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata. 

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema 1: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi lasam la frigider pana a doua zi.

A doua zi inainte de folosire o mixam timp de cateva minute cu mixerul la treapta mare pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit. Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar ( punem deoparte 5 linguri pt insiropat). Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.

Blatul il taiem in trei. Siropul pus deoparte il lungim cu apa si il folosim la insiropatul fiecarei foi de blat. Asadar asezam prima foaia, o insiropam si o ungem cu crema de ciocolata. Asezam a doua foaie pe care la fel o insiropam usor si o ungem cu crema caramel. Asezam ultima foaie si o insiropam usor.

Pregatim glazura: topim pe baie de aburi frisca lichida amestecata cu o lingura zahar pudra si ciocolata taiata bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa se raceasca ( cat sa nu fie fierbinte) apoi turnam peste prajitura si nivelam.

Deasupra presaram nuca taiata si prajita.

Dam la frigider timp de minim 2 ore sau pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Postat de oanapl

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si caramel

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2012, 21:35
buburuzele alea-s fetele de la Capalna? )))))
la 02.11.2012, 21:36
cred ca-i delicioasa
la 02.11.2012, 21:38
Ina lasa buburuzele mele nu vezi ce praji buna am facut?
la 02.11.2012, 21:39
ba daaaa, dar d'aia sa nu ingrase n-ai?
la 02.11.2012, 21:40
ba da, o buburuza mica

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking