Prajitura cu nuca de cocos (2)

Postat de diana_k in Prajituri
15 Mar 2013 | 22610 vizualizari
Prajitura cu nuca de cocos (2)

Ingrediente

  • reteta pentru o tava mare , 38/28 cm
  • Pentru foile cu cacao:
  • 300 g faina ,
  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri ,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 3 linguri cacao,
  • 4-5 linguri lapte,
  • esenta de rom
  • pentru umplutura de cocos:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g cocos
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 50 g faina,
  • vanilie,
  • 150 g unt

Mod de preparare

Foi:

Din toate ingredientele am framantat un aluat pe care l-am impartit in doua. Am intins doua foi de dimenesiunile tavii direct pe hartie de copt si le-am intepat din loc in loc cu furculita. Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie si am pus umplutura de cocos. Apoi am luat cea de a doua foaie cu tot cu hartie si am asezat-o cu fata in jos peste umplutura,  apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade.

Umplutura:

Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.

Crema:

Galbenusurile le-am amestecat bine, bine cu faina si putin lapte rece. Am pus zaharul si restul de lapte. Am fiert crema la foc mic pana s-a ingrosat ca o budinca. Am lasat crema la racit apoi si am mixat-o cu untul moale si vanilia.

Peste prajitura racita am intins crema si am ras ciocolata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere

Blatul: Se separă albușurile de gălbenușuri.  Se mixează albușurile spumă tare cu praful de sare. Se adaugă zahărul măcinat în două tranșe și se mixează după fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 09:12
la 15.03.2013, 09:15
mimunata prajitura !!!
la 15.03.2013, 09:35
Mmm ce buna e!
la 15.03.2013, 09:53
OOO, ce cremoasa, la favorite cu ea !
la 15.03.2013, 10:10
Bun!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking