Prajitura cu nuci si visine

Postat de andaoana in Prajituri
28 Noi 2013 | 7031 vizualizari
Prajitura cu nuci si visine

O prajitura din caietul mamei :)

Ingrediente

  • Un borcan de 320 gr visine fara sambure
  • 200 gr nuca macinata
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt Pt glazura : 100 gr ciocolata neagra , o lingura ulei sau unt

Mod de preparare

 Punem la scurs visinele intr-un strecurator

 O tava de 20x35 o tapetam cu hartie de copt

 Pornim cuptorul  sa se incalzeasca la 180 grade

 Punem peste hartia de copt nuca , trebuie sa fie acoperita hartia cu un strat subtire de nuca .

 Peste nuca punem visinele rasfirate

 Lasam deoparte si pregatim aluatul :

 Separam intr-un castron albusele de galbenus

 Albusul il batem  spuma tare cu un praf de sare , zaharul vanilat si zaharul

 Adaugam galbenusrurile si mai mixam putin

 Punem mixerul deoparte si vom folosi mai departe o lingura de lemn

 Adaugam faina , praful de copt si apa

 Amestecam prin rasturnare si turnam compozitia peste visine si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade

 Facem testul cu scobitoarea , trebuie sa stea in cuptor cam 20-25 minute .

Rasturnam prajitura si luam hartia de copt

 Cand este rece punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati si uleiul sau untul

 Atentie mare sa nu ardeti ciocolata

 Turnam ciocolata topita peste prajitura rece si intindem cu lama unui cutit .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Carmen

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Carmen

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2013, 11:36
wow ca as manca-o si cu ochii
la 28.11.2013, 11:37
grozava prajitura
la 28.11.2013, 11:48
O bucata mare pentru mine
la 28.11.2013, 11:48
super
la 28.11.2013, 11:51

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking