Prajitura cu pere si fistic

Postat de laylalala in Prajituri
22 Apr 2010 | 5840 vizualizari
Prajitura cu pere si fistic

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 gr unt moale
  • 200 gr faina, plus pentru prelucrat
  • 40 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 galbenus
  • 2 linguri rom sau suc de mere
  • Pentru umplutura
  • 2 mere
  • 6 pere coapte
  • sucul de la 1 lamaie
  • 6 linguri nectar de pere
  • un praf de scortisoara macinata
  • un praf de cuisoare macinate
  • 25 gr fistic tocat
  • grasime, pentru tava

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul la frigider pana se pregateste umplutura.
Pentru umplutura, se curata merele si 2 pere, li se indeparteaza cotoarele, apoi se taie felii.Se incinge cuptorul la 200ᵒC.
Se pun feliile de fructe intr-o cratita impreuna cu sucul de lamaie, nectarul de pere si condimentele.Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana s-au inmuiat fructele, apoi se mai fierbe 15 minute fara capac.Se ia cratita de pe foc si se pun fructele facute terci deoparte.
Se unge o forma de tarta.Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, apoi se da pe toata suprafata formei, lasand o margine de jur-imprejur.Se intinde terciul de fructe peste aluat si se da la copt 20 minute.
Intre timp se curata restul de pere, se injumatatesc, li se indeparteaza cotorul, apoi se taie felii.Se aseaza feliile de pere pe prajitura coapta, iar deasupra se presara fisticul.Se mai coace prajitura 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Se potriveste foarte bine alaturi de sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Postat de Corina33

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in...

Citeste continuarea

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Postat de privatelaura

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking