Prajitura cu portocale (2)

Postat de luminita20_2006 in Prajituri
29 Mar 2011 | 4434 vizualizari
Prajitura cu portocale (2)

Greu de zis ce am facut am pornit sa fac o tarta dar in final a iesit o prajitura. Orice ar fi fost va zic ca a disparut:))

Ingrediente

  • Blat
  • 2 cesti faina
  • -1 ceasca zahar
  • -2 oua
  • - 1 iaurt mic
  •  -50 ml ulei
  • - esenta vanilie
  • -coaja de la o portocala
  • -1 praf de copt
  • Crema
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura si jumate de amidon alimetar
  • -150 gr zahar
  • -esenta de vanilie
  • -3 galbenusuri ou
  • -2-3 portocale
  • -1 plic gelatina pentru tarte 

Mod de preparare

Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna  intr-o tava de tort si se coace 30 min.

Crema
: Intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul se bat cu telul apoi se adauga faina si lapte. Se pune pe foc si se amesteca. Cand laptele atinge punctul de fierbere se pune amidonul care il desfacem separat cu lapte rece Se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa crema , dupa care se ia de pe foc se pune esenta de vanilie. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.

Peste blatul racit se pune crema apoi felii de porocale si gelatina preparata dupa instructiuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert nuci umplute

Postat de diana_k

Desert nuci umplute

Aluat: Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina, aproximativ 600 g de grame. Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea...

Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de Bunica

Cornulete cu bors

Faina se pune  intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2011, 20:46
Cred ca a disparut...la cum arata
la 29.03.2011, 20:50
da... uite este uite nu-i
la 29.03.2011, 21:01
e delicioasaaaa
la 29.03.2011, 21:11
arata perfect
la 29.03.2011, 21:12
Ca bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking