Prajitura cu portocale

Postat de susu in Prajituri
24 Feb 2010 | 3687 vizualizari
Prajitura cu portocale

Ingrediente

    6 oua

    300 g zahar

    150 g faina

    125 ml suc natural de portocale

    Un praf de sare

    1 praf de copt

    ¾ cana de ulei

    Coaja unei portocale razuite

    Cateva fructe dintr-un compot de fructe exotice

    Cateva bucatele de portocala    

Mod de preparare

 Eu am folosit ½ din cantitati pentru ca am folosit o forma mai mica.Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale (eu am mai adaugat 1 lingurita de coaja portocale din borcan care a stat in zahar pentru ca imi place aroma). Se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine. Se pune uleiul si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. La sfarsit adaugam treptat faina si albusurile batute spuma. Se adauga in aluat fructe scurse si bucatele de portocala taiate cuburi. Se varsa aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 35-40 minute.Se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Cine doreste o poate pudra cu zahar. Mi-a placut in mod deosebit aceasta prajitura desi la inceput mi se parea banala. Am folosit in plus o lingurita de coaja portocale  care  ii da totusi un gust un pic mai amarui .Mie personal mi-a placut combinatia dar cine nu doreste poate  folosi doar coaja unei singure portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2010, 22:56
sunt cu ochii pe tine ! nu-mi amana te rog, raspunsul!
la 25.02.2010, 01:15
o pun la favorite , cu antitalentul meu la dulciuri ma incumet sa o fac . cred ca e gustoasa si nu e greu de facut . o pot oare coace intr-o forma inelara de chec ?
la 25.02.2010, 01:34
Super arata.
la 25.02.2010, 11:43
bun dak e cu portocala imi place
la 25.02.2010, 17:11
Mihaela sigur ca se poate si in forma di aceea. Mie mi-a iesit putin moale la mijloc dar nu nefacuta datorita faptului ca am ales aceasta forma si prajitura este cu mult lichid de la portocale insa cred ca iese cel mai bine in tava dreptunghiulara, se face mai bine. Dar ca si dulce mie mi-a placut foarte mult

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking