Prajitura cu rabarbar si zmeura

Postat de timea in Prajituri
29 Iun 2013 | 9736 vizualizari
Prajitura cu rabarbar si zmeura

Seria prajiturilor cu fructe continua cu aceasta prajitura dulce acrisoara cu rabarbar si zmeura din gradina parintilor mei. Nu va mai repet ca imi plac prajiturile cu fructe pentru ca e destul de evident acest lucru din postarile mele. Incerc sa ma bucur din plin de sezonul fructelor mai ales ca e destul de scurta aceasta perioada.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 8 linguri lapte
  • un varf de sare
  • 2 linguri unt pentru uns tava
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr rabarbar
  • 4-5 linguri zmeura
  • o mana de strugurei rosii

Mod de preparare

Mai intai spalam fructele.

Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.

Ungem tava cu unt,  asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat.

Mixam albusurile spuma cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare.

Adaugamzaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Turnam compozitia peste fructe in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Oprim focul si mai lasam in cuptorul cu usa deschisa timp de 3-5 minute.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam prajitura pe un platou.

Feliem si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

Postat de Corina33

Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ptr blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, cate o lingura, apoi zaharul vanilat si se mixeaza...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu dulceata de corcoduse si nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert prajitura pufoasa cu dulceata de corcoduse si nuca

      Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2013, 20:38
wow
la 29.06.2013, 20:39
la 29.06.2013, 20:40
eeeeeeeeeeeeeeeiii, cine le combina! am mancat de curand gem de capsuni cu rubarba....ce bune!
la 29.06.2013, 20:41
Nu am incercat-o niciodata,,,
la 29.06.2013, 20:41
Nigulm , Motan

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking