Ingrediente
Am folosit pentru blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri ule
- 8 linguri lapte
- 8 linguri faina
- 2 plicuri praf de copt
- 3 plicuri zahar vanilat
- esenta de eucalipt si vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri nuca macinata
Pentru sosul de zmeura:
- 250 gr zmeura congelata
- 150 gr zahar brun
- 10 gr apa
- 5 pastai cardamon
- cuisoare macinate 2 plicuri
- zahar vanilat
- 1 lingurita zeama de lamaie
Pentru crema:
- 200 ml frisca
- 250 gr branza ricotta
- 2 lingurite zeama de lamaie
Mod de preparare
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,apoi am adaugat pe rand amestecand mereu,uleiul,laptele,faina,praful de copt,coaja de lamaie,esentele.
Am batut apoi albusurile spuma tare pe care le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri si dupa ce totul s-a omogenizat am adaugat si nuca macinata.
Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat-o la cuptor pana cand blatul s-a copt si a trecut testul cu scobitoarea.
Sosul de zmeura:Am pus intr-o craticioara la foc zaharul,apa cardamonul,lamaia,si cuisoarele si cand sosul a inceput sa fiarba si sa se lege am adaugat si zmeura.Am lasat la foc aproximativ 20 min pana cand sosul s-a legat si mai apoi am strecurat sosul de zmeura pentru a elimina semintele si l-am dat deoparte la racit.
Crema: Am batut bine frisca pana cand s-a intarit,i-am adaugat apoi branza ricotta si zeama de lamaie si am omogenizat totul.
La final,am taiat in dreptunghiuri potrivite blatul copt si racit,peste el am pus cu ajutorul pusului crema ricotta si apoi sosul de zmeura.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|