Prajitura cu smantana si visine

Postat de corina241 in Prajituri
24 Noi 2011 | 37153 vizualizari
Prajitura cu smantana si visine

Cu multa dragoste,pentru bucatarasi;)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g unt(eu am folosit margarina)
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan 800g visine
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri budinca dr.qetker
  • 100 g zahar
  • 600 g smanatana
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri Tort-Gelee rosu dr.qetker
  • 20 g zahar
  • 500 ml zeama compot visine

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt.Se bate cu mixerul untul sau margarina.Adaugam treptat zaharul,apoi ouale rand pe rand si faina in 2 etape amestecand continuu pana la omogenizare.

Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor(30x40cm),se niveleaza si se coace timp de 30 min in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade.

Visinile din compot se lasa la scurs intr-o sita,apoi se adauga peste blatul scos din cuptor distribuindu-se in mod egal.

Cele 2 plicuri de budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100g zahar si 750ml lapte.Peste budinca fierbinte se adauga smanatana si se omogenizeaza.

Crema de budinca se intinde in tava peste visine.Tava se introduce din nou la copt pentru 20min,in cuptorul fierbinte,la temperatura constanata.Se opreste cuptorul si prajitura se lasa inca 10 min cu usa cuptorului usor deschisa,dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se prepara Tort-Gelee-ul conform instructiunilor de pe ambalaj cu suc de visine si zahar,dupa acare se intinde peste budinca si se lasa la racit.

Pentru servire,se desface hartia de copt si se indeparteaza cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smantana si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu visine si frisca

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2011, 14:10
Corinutza ce dor mi-a fost de tine .Buna prajiturica ta
la 24.11.2011, 14:13
cred ca-i cea mai buna prajitura
si mie mi-a fost tare dor de tine
la 24.11.2011, 14:22
delicioasa
la 24.11.2011, 14:28
arata incredibil de bine!
la 24.11.2011, 14:34
Cu visine si eu sunt amatoare

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking