Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone

Postat de Valclaudia in Prajituri
15 Iun 2014 | 2929 vizualizari
Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone

Ingrediente

pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar tos
  • 7 linguri de apa minerala
  • 7 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove (karob)
  • 2 linguri de gris
  • 1 castronel de strugurei proaspat culesi
pentru crema:
  • 36 piscoturi din comert (3 pachete mici)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr.)
  • 120 ml cafea foarte concentrata (eventual ness)
  • 70 gr. zahar tos
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
pentru glazura:
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 50ml apa
decor:
  • strugurei

Mod de preparare

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove.

Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura de faina si spuma de albusuri pana incorporam toata cantitatea.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul in tava. Presaram gris si strugurei.

Coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.

Crema se prepara astfel:

- piscoturile se rup bucatele si se inmoaie in cafea;

-mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam cate o lingura de mascarpone.

-amestecam aceasta crema cu piscoturile hidratate si o dam la rece pentru 1 ora

Peste blatul racit repartizam crema scoasa din frigider, taiem marginile prajiturii si portionam.

Decoram prajiturelele cu glazura preparata astfel:

-amestecam zaharul cu pudra de cacao si adaugam apa. Fierbem la foc moderat pana obtinem consistenta dorita, apoi presaram bobite rosii (strugurei).

Dam la rece prajiturelele cel putin 1 ora, apoi servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Snickers

Postat de Geanina87

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in...

Citeste continuarea

Desert prajitura ''Seara tarziu''

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura ''Seara tarziu''

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2014, 17:19
la 15.06.2014, 17:20
buna buna
la 15.06.2014, 17:25
Mai, Claudia, cand mananci tu atatea bunatati? )))
la 15.06.2014, 17:27
Ce faina este! Dar de ce zici strugurei, nu sunt coacaze?
la 15.06.2014, 17:30
La noi se zice paltinele

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking