Prajitura cu trufe mentolate

Postat de madi_marin in Prajituri
30 Ian 2010 | 11061 vizualizari
Prajitura cu trufe mentolate

E reteta Mihai de ,,Tort cu trufe de ciocolata,,.....dar am mai schimbat ceva pe ici pe colo. Nu ca ar fi fost nevoie.....prajitura e senzationala..... Multumesc ,Miha,.....am facut si eu ,,victime,, cu prajitura asta... Desi pare laborioasa, nu e foaret greu de preparat. Desi eu am avut ceva emotii...

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cu cacao
  • Pentru crema
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata
  • Pentru sirop
  • 5 linguri cu zahar
  • 100 ml apa
  • 5 picaturi ulei de menta
  • Pentru glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 lingurita gelatina
  • 75 ml apa
  • Pentru trufe
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • 5 picaturi ulei de menta

Mod de preparare

Se pregatesc intai foile : se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar si deasupra se adauga cacaoa desfacuta in 2 linguri de apa fierbinte. Albusurile se bat spuma tare  cu restul de 50 g zahar ramas si in aceasta compozitie se adauga crema preparata inainte. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina si amidonul.

In tava de cuptor se pune o hartie de copt pe care am desenat un dreptunghi cu laturile de 20/25 cm . Desenul se unge cu unt si in interiorul marginilor se intinde aluat cu o lingura in strat potrivit de subtire. Fiecare foaie ( mie mi+au iesit 6) se coace cam 7 minute ( ne dam seama ca sunt gata cand marginile foii incep sa se ridice). Se scot pe o tava mai mare si se pune hartie intre ele. Cand se vor raci vor fi casante, asa ca trebuie umblat cu grija.

Dupa ce am terminat de copt foile, pregatim crema si siropul : punem intr+un vas pe foc mic ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza bine. Dam de pe foc si adaugam lichiorul crema de ciocolata. Amestecam bine. Cand e bine racita crema, o transferam intr+un castron si o batem bine cu mixerul pana ce se obtine o crema spumoasa si tare.

Pentru sirop ardem zaharul cu cateva picaturi de apa rece, apoi cand am obtinut un caramel clar adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Dam la rece. Apoi adaugam uleiul de menta.

Pentru glazura  punem intr+un vas pe foc mic frisca lichida, zaharul, cacaoa si apa si lasam sa fiarba putin. Intre timp punem gelatina la hidratat in 3 linguri cu apa rece. Cand siropul e racit, adaugam gelatina, amestecam si dam din nou la rece ca sa se inchege gelatina. Eu am mixat un pic si glazura si a devenit mai spumoasa.

Pentru trufe punem intrun vas la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca bine si se da compozitia de pe foc. Se adauga uleiul de menta si se da compozitia la congelator.

Montarea prajiturii : se pun straturi alternative de foi insiropate si crema pana se termina foile, apoi deasupra se repartizeaza glazura si peste glazura se pun trufele  din loc in loc. Se presara cacao eventual peste toata prajitura.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu trufe mentolate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...

Citeste continuarea

Desert palmieri cu nuca - de post by Mihaelar

Postat de Corina33

Desert palmieri cu nuca - de post by Mihaelar

Se amesteca nuca macinata cu cacaua si zaharul, se adauga 3 linguri de apa si se amesteca bine, iar daca amestecul este prea solid si nu se poate intinde pe aluat, mai adaugam putina apa. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2010, 11:31
Suuuuuper! Pfoaaa...ce-as manca si eu o bucatica!
la 30.01.2010, 11:34
Te invit la o bucatica......
la 30.01.2010, 12:09
ce bunatate.......
la 30.01.2010, 12:28
iti recomand sa o testezi. e o deliciozitate....daca pot sa spun asa....
la 30.01.2010, 12:46
frumos ,frumos ,stii ca as face si eu '' o victima''?as face astazi ,dae imi lipsesc cateva ingrediente si nu am de unde sa le iau.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking