Prajitura cu trufe mentolate

Postat de madi_marin in Prajituri
30 Ian 2010 | 11029 vizualizari
Prajitura cu trufe mentolate

E reteta Mihai de ,,Tort cu trufe de ciocolata,,.....dar am mai schimbat ceva pe ici pe colo. Nu ca ar fi fost nevoie.....prajitura e senzationala..... Multumesc ,Miha,.....am facut si eu ,,victime,, cu prajitura asta... Desi pare laborioasa, nu e foaret greu de preparat. Desi eu am avut ceva emotii...

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cu cacao
  • Pentru crema
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata
  • Pentru sirop
  • 5 linguri cu zahar
  • 100 ml apa
  • 5 picaturi ulei de menta
  • Pentru glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 lingurita gelatina
  • 75 ml apa
  • Pentru trufe
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • 5 picaturi ulei de menta

Mod de preparare

Se pregatesc intai foile : se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar si deasupra se adauga cacaoa desfacuta in 2 linguri de apa fierbinte. Albusurile se bat spuma tare  cu restul de 50 g zahar ramas si in aceasta compozitie se adauga crema preparata inainte. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina si amidonul.

In tava de cuptor se pune o hartie de copt pe care am desenat un dreptunghi cu laturile de 20/25 cm . Desenul se unge cu unt si in interiorul marginilor se intinde aluat cu o lingura in strat potrivit de subtire. Fiecare foaie ( mie mi+au iesit 6) se coace cam 7 minute ( ne dam seama ca sunt gata cand marginile foii incep sa se ridice). Se scot pe o tava mai mare si se pune hartie intre ele. Cand se vor raci vor fi casante, asa ca trebuie umblat cu grija.

Dupa ce am terminat de copt foile, pregatim crema si siropul : punem intr+un vas pe foc mic ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza bine. Dam de pe foc si adaugam lichiorul crema de ciocolata. Amestecam bine. Cand e bine racita crema, o transferam intr+un castron si o batem bine cu mixerul pana ce se obtine o crema spumoasa si tare.

Pentru sirop ardem zaharul cu cateva picaturi de apa rece, apoi cand am obtinut un caramel clar adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Dam la rece. Apoi adaugam uleiul de menta.

Pentru glazura  punem intr+un vas pe foc mic frisca lichida, zaharul, cacaoa si apa si lasam sa fiarba putin. Intre timp punem gelatina la hidratat in 3 linguri cu apa rece. Cand siropul e racit, adaugam gelatina, amestecam si dam din nou la rece ca sa se inchege gelatina. Eu am mixat un pic si glazura si a devenit mai spumoasa.

Pentru trufe punem intrun vas la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca bine si se da compozitia de pe foc. Se adauga uleiul de menta si se da compozitia la congelator.

Montarea prajiturii : se pun straturi alternative de foi insiropate si crema pana se termina foile, apoi deasupra se repartizeaza glazura si peste glazura se pun trufele  din loc in loc. Se presara cacao eventual peste toata prajitura.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu trufe mentolate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu pere si ciocolata

Postat de MotanLaOale

Guguluf cu pere si ciocolata

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza...

Citeste continuarea

Desert briose cu morcovi si nuci

Postat de privatelaura

Desert briose cu morcovi si nuci

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2010, 11:31
Suuuuuper! Pfoaaa...ce-as manca si eu o bucatica!
la 30.01.2010, 11:34
Te invit la o bucatica......
la 30.01.2010, 12:09
ce bunatate.......
la 30.01.2010, 12:28
iti recomand sa o testezi. e o deliciozitate....daca pot sa spun asa....
la 30.01.2010, 12:46
frumos ,frumos ,stii ca as face si eu '' o victima''?as face astazi ,dae imi lipsesc cateva ingrediente si nu am de unde sa le iau.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking