Prajitura cu urda - Dukan

Postat de Criss in Prajituri
27 Iun 2014 | 13523 vizualizari
Prajitura cu urda - Dukan

Ingrediente

  • Blat:
  • -3 oua
  • -1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
  • -2 linguri cu varf tarate de ovaz fin macinate
  • -1 iaurt activia 0,1 %
  • -3 linguri indulcitor pudra Clio
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -500 g urda
  • -250 g iaurt grecesc 0.2%
  • -1 plic gelatina
  • -esenta de lamaie
  • -4 linguri indulcitor pudra Clio
  • +
  • - visine optional

Mod de preparare

Pentru blat, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam indulcitorul, galbenusurile si iaurtul Activia. Amestecam bine cu mixerul, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam prafurile (praful de budinca amestecat cu tarate si praf de copt). Amestecam cu o paleta sau o lingura usor, avand grija sa nu se lase compozitia. Turnam amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem blatul aproximativ 25-30 minute. Dupa ce s-a racit il taiem in doua foi pe cat se poate de egale :D

Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat.  Intr-un bol se amesteca urda cu iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, sa rezulte o crema omogena.

In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, apoi punem prima foaie de blat. Punem jumatate din crema, peste care punem din loc in loc visine fara samburi. Puteti renunta la visine si le puteti inlocui cu goji daca nu ati ajuns la consolidare. Se pune restul de crema, apoi a doua foaie de blat si se acopera cu folie alimentara.

Se pune tava in frigider minim doua ore sa se intareasca crema, dupa care se poate felia.

Un deliciu absolut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura in 2 culori (de post)

Postat de Elena_Daria

Prajitura in 2 culori (de post)

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit. Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand...

Citeste continuarea

Desert rulada cu gutui

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu gutui

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2014, 07:46
la 27.06.2014, 07:55
la 27.06.2014, 07:58
la 27.06.2014, 08:25
Buna prajitura asta!
la 27.06.2014, 08:26
Bun de tot ! Te rog sa-mi spui cat este de mare iaurtul ...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking