Prajitura cu urda,mere si ghimbir

Postat de papabundetot in Prajituri
5 Iul 2014 | 5887 vizualizari
Prajitura cu urda,mere si ghimbir

Pentru ca am avut o saptamana grea si obositoare,pentru vineri seara nu cred ca gaseam un mod de relaxare mai bun decat preparand o delicioasa prajitura :) Ideea acestei prajituri mi-a venit dupa ce am primit ceva urda de casa,buna,naturala,grasa dar mie urda nu imi place deloc, in starea ei pura,asa ca imi parea rau sa o las sa se strice si asa am creat aceasta prajiturica care pana la urma a fost tare,tare buna si aromata :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua ( de casa)
  • 8 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 linguri ulei de masline
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 300 gr urda
  • 2 mere rase
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • coaja rasa de la o lamiaie
  • Pentru topping:
  • 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare

Blat: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri.

Am impartit aluatul in doua parti,o parte am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc mic.Pana s-a copt primul blat,am pregatit crema prajiturii.

Crema:
Am spart cele 3 oua intr-un castron,le-am batut bine pana cand au facut spuma,am adaugat apoi peste ele urda,coaja de lamaie, 2 mere rase,2 lingurite de scortisoara si zaharul si am amestecat bine pana cand toate aromele s-au combinat.

Dupa ce blatul s-a copt mai mult de jumatate,am scos tava din cuptor,am pus deasupra blatului,crema mea de urda,am nivelat frumos,apoi am pus restul de aluat si am dat tava din nou la cuptor pana cand s-a copt frumos.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor am presarat-o cu zahar pudra si am pregatit un topping de mere.

Topping: Am taiat cele 2 mere in felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie la foc,am pus peste ele si zaharul,scortisoara si le-am lasat sa se caramelizeze frumos.Merele caramelizate fierbinti,le-am asezat peste prajitura din tava si am lasat apoi ca totul sa se raceasca complet.

Daca va plac aromele acestei prajituri,va recomand sa o incercati,e o prajitura usoara si pufoasa extrem de gustoasa

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda,mere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura

Postat de Irina

Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura

Am pregatit intai blatul de cacao: Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat pe rand apa, uleiul, cacao si vinul Marsala (un vin mai...

Citeste continuarea

Prajitura "Albinita"

Postat de Geanina87

Prajitura "Albinita"

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2014, 17:31
la 05.07.2014, 17:33
la 05.07.2014, 17:39
la 05.07.2014, 17:52
la 05.07.2014, 18:52
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking