Prajitura cu visine by Timea

Postat de Constelatialeu in Prajituri
27 Ian 2014 | 3515 vizualizari
Prajitura cu visine by Timea

A zis leutul sa-i fac si lui ceva dulce, ca tot e in vacanta scurta... Cum am visine la congelator, am zis sa fac ceva repede si bun. M-am inspirat din "ograda" Timeei...

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g margarina rama sau unt (n-am avut unt)
  • 7 linguri zahar
  • 275 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri lapte
  • 300 g visine

Mod de preparare

Mai intai scoate margarina (untul) din frigider, ca sa fie moale cand o lucram. Ouale cu zaharul si sarea le omogenizam bine, apoi adaugam margarina (untul) moale si mixam pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste amestecul de mai sus, omogenizam bine. Luam 3 linguri pline din aluat si amestecam cu 2 lingurite de cacao si 2 linguri de lapte. Ungem o forma cu inel detasabil diametrul 26 cm, tapetam cu faina si asezam visinele, apoi compozitia alba si cea maro si cu un bat de frigaruie amestecam dar nu pana jos. Dam forma la cuptorul preincalzit  la 175 grade cca 30-35 minute, cand trece testul scobitorii este gata. Se lasa la racit si apoi rasturnam prajitura pe un platou, se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine by Timea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Guguluf aromat

Postat de Valclaudia

Guguluf aromat

Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema...

Citeste continuarea

Amandine

Postat de gabrielacuisine

Amandine

Pentru blat , am separat ouale, am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adugam galbenusurile pe rand, uleiul, si apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 19:12
E calda sau pot sa ma apuc de mancat??
la 27.01.2014, 19:13
Daaaaaaaa, cred ca se raceste repede
la 27.01.2014, 19:14
iaca cine-o fost la cules de visine!
la 27.01.2014, 19:16
la 27.01.2014, 19:21
no si iti place? . Mie mi-a placut si mai am si visine deci daca vreau imi fac si eu

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking