Prajitura delicata

Postat de lilik in Prajituri
12 Ian 2011 | 9905 vizualizari
Prajitura delicata

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 100-150 gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 gr unt
  • pt umplutura:
  • 200 gr circa dulceata de zmeura
  • pt decor:
  • 20 gr ciocolata rasa
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prepararea blatului:

separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina si praful de copt cernute. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins(200°) timp de circa 30 de min(valabila proba cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2 si ungem o parte cu dulceata de zmeura,acoperim cu cealalta parte,presaram zahar pudra si ciocolata rasa.

Dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca va place puteti face o glazura sa puneti deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu iaurt si capsuni

Postat de Bucataras

Prajitura cu iaurt si capsuni

Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala. Frisca lichida se bate cu...

Citeste continuarea

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

Postat de Oana

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

Nucile si fisticul se prajesc putin intr-o tigaie neaderenta, fara ulei. Se lasa apoi la racit si se curata bine de coji. Se maruntesc putin la robot.  Untul, ciocolata alba si mierea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2011, 09:58
delicioasa..ador dulceata de zmeura
la 12.01.2011, 10:04
Asta-i praji ??? e ditamai tortu'
Placeeeeeeeeeeeeeeeee
la 12.01.2011, 10:06
Minunata trebuie sa fie si cu dulceata crisoaraaaa......
la 12.01.2011, 10:07
bun si gustos imi place reteta
la 12.01.2011, 10:16
merci fetele
Onesta n e nici tort dar nici praji

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking