Prajitura " Deliciu cu visine"

Postat de RuxyRux in Prajituri
10 Iun 2013 | 11349 vizualizari
Prajitura " Deliciu cu visine"

O bunatate care vara de vara revine cu drag pe masa noastra! :) Pufoasa, lejera, delicioasa :) Va invit sa o probati, mai ales acum ca s-a dat startul la visine in piata :)

Ingrediente

  • 1 kg visine
  • 10 oua
  • 400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr unt topit( si racit) min 65%
  • 200 ml lapte dulce
  • 300 gr zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
  • O tava mare (de dimensiunea tavii de cuptor)

Mod de preparare

Untul se topeste intr-un vas la foc mic si apoi se lasa la racit.

Visinele se curata de samburi si se scurg usor intr-o sita.

Ouale se bat 1 minut cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi se adauga zaharul si se mixeaza timp de zece minute pana isi tripleaza volumul. laptele in care am pus vanilia, se toarna usor in compozitie, apoi untul topit si racit, faina si praful de copt si mixam bine.

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu foaie de copt.

Turnam amestecul si deasupra punem visinele.

Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.

Scoatem prajitura o lasam cateva minute sa se raceasca putin  si intoarcem tava pe un platou( rasturnam prajitura).

O lasam sa se raceasca perfect , apoi pudram cu zaharul pudra vanilat( punem la rasnita de cafea zaharul plus un pliculet de zahar vanilat sau un strop de esenta, extract).

Servim prajitura cu placere...e un deliciu de vara :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Deliciu cu visine"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Deliciu cu visine si bezea

Postat de leoflori

Prajitura Deliciu cu visine si bezea

Galbenusurile se freaca cu fructoza si untul. Se adauga alternativ faina(amestecata cu praful de copt) si "laptele". Iese o compozitie mai groasa. Se pune in tava, se niveleaza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2013, 13:22
Chiar deliciu,arata inr-un mare fel...
la 10.06.2013, 13:22
Un "Deliciu"delicios!
la 10.06.2013, 13:23
Multumesc Cleme
la 10.06.2013, 13:23
arata super, o sa incerc si reteta ta
la 10.06.2013, 13:24
Multumesc Bunica

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking