Prajitura Eberswald

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
27 Ian 2014 | 2950 vizualizari
Prajitura Eberswald

Sau gogosi din aluat oparit :) Sursa de inspiratie: MyFancyCake

Ingrediente

  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 120 gr faina
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom

Mod de preparare

Am pus apa, uleiul, zaharul si sarea la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca, am adaugat toata faina deodata. Am amestecat energic si am lasat pe foc pana se desprinde aluatul de pa marginea cratitei. Am lasat la racit. Cand aluatul a devinit caldut, am adaugat cate un ou pe rand, iar in momentul in care se raceste aluatul, am adaugat praful de copt. Din hartii de copt am taiat fasii late de 15 cm pe care le-am uns cu ulei. Am pus aluatul intr-un posh si am modelat gogoselele pe fiecare hartie. Am incins uleiul si am scufundam fasiile in ulei, cu partea pe care sunt gogosile in jos. Le-am lasat putin la prajit, apoi le-am desprins usor de pe hartie. Am continuat prajirea pe ambele parti. 

Gogoselele le-am scos la scurs pe servetele absorbante. Caldute le-am trecut prin glazura (am amestecat toate ingredientele, pana ce zaharul se topeste de tot) si se lasa la scurs pe un gratar.

Am servit gogosile langa un pahar de lapte proaspat de vacuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Eberswald" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu crema de branza si mascarpone

Postat de nadea68

Tarta cu crema de branza si mascarpone

Foaia de tarta o scoatem di frigider ,o lasam la temperatura camerei 10-15 minute. Dupa acest timp intindem foaia in tava pentru tarta. Crema de branza o amestecam cu oua, mascarpone si...

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 20:49
la 27.01.2014, 20:50
Bine ca ai zis si pe limba mea,ca nu reuseam sa descifrez bine...
la 27.01.2014, 20:51
Eu pentru a descifra, că tot zise Cleme, am nevoie de vreo trei gogoşi din astea, de probă, desigur.
la 27.01.2014, 20:52
Super!
la 27.01.2014, 20:56
delicioasa

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking