Prajitura englezeasca (reinventata)

Postat de andaoana in Prajituri
1 Noi 2013 | 3164 vizualizari
Prajitura englezeasca (reinventata)

Am schimbat putin ingredientele din reteta Laurei , dar a fost asa cum mi-am inchipuit -bestiala . Laura multumesc :)

Ingrediente

  • · 50 gr merisoare
  • · 200 gr nectarine deshidratate
  • · 150 gr zahar brut
  • · 150 gr unt moale
  • · 100 gr nuca
  • · 100 gr migdale
  • · 300 gr faina
  • · 3 oua
  • · 1 praf copt
  • · 1 praf sare
  • Topping
  • · 150 gr zahar brut
  • · 50- 60 gr smantana grasa
  • · 50 gr unt
  • · 2 linguri apa

Mod de preparare

Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul.

Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam un sirop astfel: punem apa cu zaharul pe foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Dam deoparte si lasam la racit.

Nucile si migdalele le macinam .

Untul moale il mixam cu restul de zahar si adaugam pe rand ouale , amestecand bine dupa fiecare . Adaugam in fir si siropul din zahar si apa , praful de copt, faina , nucile si migdalele si piureul de fructe. Apoi punem faina .

Compozitia o turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava rotunda cu margini detasabile) unsa cu unt si tapetata cu faina .

Dam la cuptorul preincalzit (180 grade) cam 40 minute .

Topping :

Intr-o cratita punem pe foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze .

Cand are culoarea chiilimbarului punem peste el apa si il lasam sa se topeasca .

Oprim focul si cu grija adaugam untul , amestecand energic si smantana .

Din acest topping punem peste prajitura scoasa din cuptor si racita putin 3/4 iar restul il lasam pentru momentul in care taiem o felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca (reinventata)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec cu mere si scortisoara

Postat de gabrielacuisine

Chec cu mere si scortisoara

Preincalzim cuptorul la 175ºC. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm). Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem...

Citeste continuarea

Chec în trei culori cu ness si nuca

Postat de AndrutzaP

Chec în trei culori cu ness si nuca

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.    Oualele se separa.    Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 01.11.2013, 12:14
la 01.11.2013, 12:14
la 01.11.2013, 12:14
la 01.11.2013, 12:15
Bună treabă, chiar şi reinventată.
la 01.11.2013, 12:18
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking