Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
19 Iun 2012 | 5370 vizualizari
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Pana azi eram convinsa ca Pavlova (by J.O) si Rulada de bezea cu frisca si capsuni sunt favoritele mele, adica 'za best of 'za bets, the ultimate....dar...va spun cinstit: m-am inselat amarnic. Omul cat traieste invata si mai ales se desavarseste. Asa ca dragii mei, declar sus si tare ca aceasta este cea mai tare prajitura cu fructe si bezea, Ever! Am pozat-o si apoi am muscat timid din ea... am inmarmurit si apoi am strigat dupa Ralu... "unde esti ca mor aici?!" Pe bune. E cea mai tare praji ever.

Ingrediente

  •  pentru prima compozitie:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr faina
  • 50 gr migdale rasnite
  • cateva fire de sofran
  • 3 linguri apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri mari
  • 225 gr zahar tos
  • 30 gr migdale rasnite
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zahar pudra pentru presarat
  • 1 banana
  • 3 caise
  • capsuni

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie pentru copt si ungeti bine cu unt. 

Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si migdalele rasnite. Firele de sofran le puneti la infuzat in 3 linguri de apa fierbinte.

Intr-un bol frecati untul cu zaharul pana se face spuma, adaugati apoi galbenusurile si coaja de lamaie si mixati bine. Adaugati faina, praful de copt si migdalele si amestecati pana la omogenizare completa, ajutati de o lingura de lemn. La sfarsit incorporati apa cu sofran si omogenizati. Puneti compozitita in tava pregatita si nivelati cu lingura.

Mixati cele 4 albusuri pana se transforma intr-o spuma densa si sticloasa. Adaugati in ploaie si treptat azaharul tos si mixati putenic dupa fiecare transa de zahar. Totul trebuie sa se transforme intr-o spuma groasa si densa, o bezea. Daca folositi KA sau KEN fiti fericite, daca sunteti mai napastuite de soarta, asa ca mine, folositi un mixer si aveti grija sa nu fumege :)) So, pls help me God! poate ma aude/vede cineva si se indura de rugaciunile mele nocturne: plss... KA be my friend! :D

Acum dupa ce v-ati ales cu o bezea demna de MasterChef (au ba), incorporati la sfarsit amestecand usor migdale rasnite fin. Turnati-o peste blatul pus in tava si nivelati. Dati la cuptor pentru 50  minute. Scoateti apoi tava si lasati pana se raceste complet. 

In timp ce toata minunatia se coace incet si sigur in cuptor, bateti spuma 200 ml smantana, pana ce obtineti frisca. Opriti-va la timp, altfel e rost de mers la super-market sa mai luati o tura :).  Dati la rece pana in momentul asamblarii prajiturii. Spalati capsunile si lasati-le la scurs. Caisele taiati-le suvite, banana rondele....

Cand prajiturica s-a racit complet, asezati-o pe un platou si puneti peste ea smantana proaspat batuta si racita bine. Intindeti uniform. 

Peste aruncati cu fructe...dupa cum va trece prin feeling. Pudrati cu praf alb, de stele, in momentul servirii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu capsuni

Postat de merisor67

Crumble cu capsuni

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul. Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas. Framantam ingredientele cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de caroline

Desert prajitura Deliciu

Blat :  Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata.  Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2012, 16:12
nu iti mai cer ca sigur nu mai ai
la 19.06.2012, 16:16
chiar fabuloasa
nu-nteleg eu de ce-ai strigat-o numa' pe Ralu' si pe mine nu???
poate pen'ca nu-mi plac bananele? le dadeam de-o parte si mancam restul
la 19.06.2012, 16:22
ce bunatate
la 19.06.2012, 16:23
un deliciu!
la 19.06.2012, 16:47
vreau si eu o felie mareeeeee! )

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking