prajitura fantezie

Postat de pusikmea in Prajituri
3 Mar 2010 | 7654 vizualizari
prajitura fantezie

Ingrediente

pt blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
pt crema:
  • o budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • 2 banane
pt decor:  
  • o banana
  • frisca

Mod de preparare

se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat, apoi galbenusurile, dupa care faina, praful de copt si esenta de vanilie, se pune in forma tapetata cu faina si se baga la cuptor pt cc 20 de min, se verifica cu scobitoare.

intre timp facem crema astfel: budinca se pregateste conform instructiunilor de pe pachet, se lasa la racit si se adauga frisca, ceva mai simplu nici ca se putea :D.

dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, punem crema pe primul blat,iar deasupra ei punem bananele taiate rondele, punem si celalat blat peste care ornam cu frisca si banane.

Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura fantezie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Fantezie

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...

Citeste continuarea

Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao

Postat de merisor67

Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao

Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2010, 21:14
si explicatiile sunt f. concisesi ''executia'' f. rapida ; bravo!
la 12.03.2011, 14:52

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking