Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 200 g zahar
- 250 ml ulei
- 350 g faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- Umplutura
- 1 kg mere (eu am pus 7 medii)
- 150 g zahar (sau mai putin, dupa gust)
- 2 linguri scortisoara
- 4+3 linguri pesmet
Mod de preparare
Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit.
Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu praful de copt.
Intr-un bol se pun ouale si zaharul si se mixeaza pana se topeste tot zaharul, obtinandu-se o crema. Incorporam uleiul, putin cate putin. Adaugam esenta de vanilie si apoi faina. Se obtine un aluat mai dens, cu o consistenta mai tare.
In tava (tava mea e de aprox. 20 x 30, iar prajitura a iesit de 5 cm inaltime, cat tava) tapetata cu hartie de copt se pune ½ din compozitie si, cu ajutorul unei spatule ori linguri se intinde compozitia pe toata suprafata tavii si se presara 3 linguri de pesmet peste acest prim strat. Intindem merele cu grija fara a le apasa prea mult in compozitia de jos, apoi varsam si intindem restul aluatului.
Se coace la cuptor cca 40 min, la foc potrivit, pana se rumeneste facandu-i testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|