Prajitura frageda cu mere

Postat de dakris in Prajituri
13 Mar 2012 | 5203 vizualizari
Prajitura frageda cu mere

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 1 kg mere (eu am pus 7 medii)
  • 150 g zahar (sau mai putin, dupa gust)
  • 2 linguri scortisoara
  • 4+3 linguri pesmet

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu praful de copt.

Intr-un bol se pun ouale si zaharul si se mixeaza pana se topeste tot zaharul, obtinandu-se o crema. Incorporam uleiul, putin cate putin. Adaugam esenta de vanilie si apoi faina. Se obtine un aluat mai dens, cu o consistenta mai tare.

In tava  (tava mea e de aprox. 20 x 30, iar prajitura a iesit de 5 cm inaltime, cat tava) tapetata cu hartie de copt se pune ½ din compozitie si, cu ajutorul unei spatule ori linguri se intinde compozitia pe toata suprafata tavii si se presara 3 linguri de pesmet peste acest prim strat. Intindem merele cu grija fara a le apasa prea mult in compozitia de jos, apoi varsam si intindem restul aluatului.

Se coace la cuptor cca 40 min, la foc potrivit, pana se rumeneste facandu-i testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Retete similare

Prajitura frageda cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Prajitura frageda cu mere, de post

Aluatul: Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul. Le amestecam bine cu o lingura. Adaugam jumatate din faina cernuta,...

Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu mere

Postat de ralu_ca

Desert prajitura frageda cu mere

Am topit 200 g margarina si am amestecat cu faina pana ce se omogenizeaza. Am adaugat 4 oua, ulei, praf de copt si am framantat cu mana obtinand un aluat potrivit si nelipicios, pe care l-am lasat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.03.2012, 08:35
am venit la cafea
la 13.03.2012, 08:39
Si eu
la 13.03.2012, 08:41
hop si eu
la 13.03.2012, 08:43
si eu!
la 13.03.2012, 08:50
Da da...si eu!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking