Prajitura Miel de Pasti

Postat de Lily_Musat in Prajituri
4 Apr 2011 | 19833 vizualizari
Prajitura Miel de Pasti

Se spune ca in fiecare adult se ascunde un copil si eu ma regasesc in aceasta fraza. Am vazut forma de miel si am inceput sa spun ca un copil "o vreau neaparat".... si bineinteles eu fiind si copilul si adultul nu s-a pus problema... nu avea cine sa zica nu. Urmatoarea forma pe lista este forma de iepuras. Acum am facut un test sa vad cum iese prajitura in forma de miel, inainte sa fac de Pasti. Era atat de dragalas pe masa... imi imaginez de Pasti alaturi de niste oua vopsite si de cozonac cum o sa incante musafirii mei. Pe mine mielul m-a cucerit pe loc.

Ingrediente

  • 120 gr. zahar,
  • 120 gr. faina,
  • 120 gr. ulei de palmier (unt),
  • 2 oua,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • coaja de la o lamaie razuita 
  • FORMA DE MIEL

Mod de preparare

Ouale le punem intr-un bol, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat si le mixam bine.

Adaugam uleiul de palmier (unt) si mixam in continuare. Optional eu am pus si coaja de la o lamaie fin razuita. Adaugam si faina, care a fost amestecata cu praful de copt.

Aluatul rezultat il punem cu o spatula de silicon in forma de miel care a fost tapetata cu margarina si faina.

Iata cum se baga forma in cuptor. Aveti nevoie de o tava in care sa puneti forma de miel.

Dupa ce au trecut cele 40 de minute de stat in cuptor, se lasa la racit forma de miel cu aluatul inauntru, apoi se scot clemele metalice, se desface forma si se orneaza mielul.

La urechi i-am dat cu ciocolata finetti alba, l-am pudrat cu putin zahar vanilat, ochii i-am facut din 2 boabe de cuisoare, iar la gat i-am pus un snur de martisor cu floricele. L-am gatit, este tocmai bun de insuratoare...

Mi-a fost greu sa "tai mielul" dar a trebuit, deoarece mirosea delicos... Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Postat de Oana

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bulion

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi de bulion

Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Adaugi făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2011, 15:17
foarte frumos
la 04.04.2011, 15:21
fain
la 04.04.2011, 15:22
si eu fac e foarte buna
la 04.04.2011, 15:23
dee unde ai cumparat tava??
la 04.04.2011, 15:27

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking