Prajitura "MIO DELICIA"

Postat de Dea_Dea in Prajituri
25 Iul 2013 | 21196 vizualizari
Prajitura "MIO DELICIA"

O prajitura tare bune , care se face repede :)

Ingrediente

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml lapte+ 3 linguri lapte
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri mac macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 12 prune
  • CREMA
  • 250 ml iaurt
  • 250 ml frisca lichida
  • 4linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Blat:

Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul  si se omogenizeaza.

Se adauga faina cu praful de copt.

Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt.Cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cele 3 linguri de lapte.

Se pune peste compozitia galbena, se pun jumatatile de prune si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

Iaurtul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate.

Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj( eu am pus doar 4 linguri de apa).

Se pune gelatina peste iaurt , se omogenizeaza si se incorporeaza frisca.

Se pune peste blat si se da la rece.

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "MIO DELICIA"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu mousse de capsuni

Postat de merisor67

Prajitura cu mousse de capsuni

Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar...

Citeste continuarea

Tarta cu cocos

Postat de andaoana

Tarta cu cocos

Pregatim o tava de tarta . Tava mea are 25x10 . Am pus pe ea folie alimentara . In vasul robotului punem fulgi de cocos , zaharul de cocos si untul si pornim robotul . Il lasam sa mearga pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 15:38
Delicioasa!!! Tare bine ti-a iesit!!
la 25.07.2013, 15:42
arata super si cred ca-i tare gustoasa
la 25.07.2013, 15:44
Cat de bine arata!
la 25.07.2013, 15:45
Dragele mele va multumesc !! A iesit tare bine si gustoasa, a fost laudata de catre degustatori
la 25.07.2013, 15:46
tare bine arata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking