Prajitura ,,Mokka,,

Postat de madi_marin in Prajituri
17 Sep 2010 | 10628 vizualizari
Prajitura ,,Mokka,,

By Laura Sava....cu foarte mici modificari.

Ingrediente

Blat :

  • 4oua
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 pliculete ness
  • 150 g alune de padure
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata

Glazura:

  • 20 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 1 pliculet de ness

Mod de preparare

Se prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul , lichiorul crema  si  alunele prajite si macinate. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 - 25 de minute. Se lasa la racit.

Se prepara glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida, nessul  si untul pana se obtine o crema. Se lasa sa se raceasca putin, apoi cand e calduta se toarna peste prajitura. Dupa o ora se portioneaza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Mokka,," nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Postat de licurici_lra

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Pentru coji: Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb. Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului. Compozitia se toarna intr-un...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de merisor67

Desert cozonac cu untura in aluat

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 17.09.2010, 20:15
primaaaaaaa!!!!!!!
la 17.09.2010, 20:16
Cat imi place si mie ce face Laura Sava
la 17.09.2010, 20:18
Ina....praji am de dat.....e tava plina.... si mie imi place fooooarte mult tot ce pregateste Laura Sava....
la 17.09.2010, 20:30
daca e "moca" vreau si eu cateva tavi
la 17.09.2010, 20:30
vreauuuu...ca tare buna o fi

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking