Ingrediente
Blat :
- 4oua
- 150 g zahar
- 125 ml ulei
- 125 ml apa minerala
- 2 sticlute esenta de rom
- 150 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cu cacao
- 3 pliculete ness
- 150 g alune de padure
- 3 linguri lichior crema de ciocolata
Glazura:
- 20 g ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
- 30 g unt
- 1 pliculet de ness
Mod de preparare
Se prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul , lichiorul crema si alunele prajite si macinate. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 - 25 de minute. Se lasa la racit.
Se prepara glazura : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida, nessul si untul pana se obtine o crema. Se lasa sa se raceasca putin, apoi cand e calduta se toarna peste prajitura. Dupa o ora se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Mokka,," nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (65)
|