Ingrediente
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 3 lingurite de cacao
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- zeama si coaja de lamaie
- sare
- 200 gr unt
- 4 linguri faina
- 1/2 l lapte
- 250 gr.zahar
- esenta de vanilie
- ciocolata rasa pentru ornat
Mod de preparare
Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao.
Tapetam o tava cu hartie cerata, unsa cu putin unt. Turnam intr-o jumatate de tava aluatul galben si in cealata jumatate compozitia cu cacao. Se coace aproximativ 40 minute, la foc potrivit. Sa nu uitam sa verificam cu o scobitoare coacerea aluatului. Dupa racire se va taia aluatul in doua, exact pe linia care desparte cele doua culori. Putem combina - alterna blaturile: stratul de jos galben sau maro. Se va umple cu crema.
Crema: fierbem faina cu laptele pana devine o pasta mai consistenta.
Frecam untul cu zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie (eventual si coaja rasa de lamaie). Amestecam cele doua compozitii, daca nu e suficient de moale crema putem pune mai multa zeama de lamaie.
Blaturile se insiropeaza cu putina cafea, se umplu cu crema. Prajitura o ungem cu crema si o presaram cu ciocolata razuita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Noapte si zi"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|