Prajitura "Noapte si zi"

Postat de Zamfira in Prajituri
30 Mar 2012 | 18413 vizualizari
Prajitura "Noapte si zi"

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 3 lingurite de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  •  sare
  • 200 gr unt
  •  4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 250 gr.zahar
  •  esenta de vanilie
  •  ciocolata rasa pentru ornat

Mod de preparare

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao.

Tapetam o tava cu hartie cerata, unsa cu putin unt. Turnam intr-o jumatate de tava aluatul galben si in cealata jumatate compozitia cu cacao. Se coace aproximativ 40 minute,  la foc potrivit. Sa nu uitam sa verificam cu o scobitoare coacerea aluatului. Dupa racire se va taia aluatul in doua, exact pe linia care desparte cele doua culori. Putem combina - alterna blaturile: stratul de jos galben sau maro. Se va umple cu crema.

Crema: fierbem faina cu laptele pana devine o pasta mai consistenta.

Frecam untul cu zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie (eventual si coaja rasa de lamaie). Amestecam cele doua compozitii, daca nu e suficient de moale crema putem pune mai multa zeama de lamaie.

Blaturile se insiropeaza cu putina cafea, se umplu cu crema. Prajitura o ungem cu crema si o presaram cu ciocolata razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Noapte si zi"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura *Noapte si Zi*

Postat de bursulica

Prajitura *Noapte si Zi*

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2012, 21:02
prima servita!
la 30.03.2012, 21:03
buna,buna
la 30.03.2012, 21:04
delicioasa
la 30.03.2012, 21:30
la 30.03.2012, 21:32

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking