Prăjitură pralinată

Postat de gaby_d in Prajituri
2 Feb 2012 | 7630 vizualizari
Prăjitură pralinată

Nu ştiu cum să încep reţeta asta. Să tot scriu că-i bun, tare bun, să tot laud, să tot mă dau mare - deja e banalitate. Încep aşa, ca la reclame: -Ai trei albuşuri în frigider şi nu ştii ce să faci cu ele? Câtiva mieji de nucă stau ascunţi in fundul unui dulap la bucătarie? Caramelul e una dintre marile tale iubiri? -Nimic mai simplu, vino la noi şi doar cu puţina frişca-n adaos îţi oferim cea mai buna prăjitură pe care-ai mâncat-o vreodata. .... Hm, n-a mers... ... Calorii, cine le ţine socoteala? Iei reţeta , te execuţi, savurezi şi mă pomeneşti. Meritul i-a lui Teo. Văzut, plăcut, făcut. Nu-i o prăjitura spornică, din care papi azi şi mâine şi ai şi pentru joi; e o prăjitură care "te satură" simţi într-adevar că ai mâncat ceva bun . Din ingredientele date ies 6 bucati.

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • 3 albuşuri
  • o lingură făină
  • puţina sare
  • o linguriţă praf de copt
  • un plic zahăr vanilat
  • 200 gr. nucă
  • 150 ml. frişcă lichidă îndulcită
  • 100 gr. smântână
  • 150 gr. zahăr

Mod de preparare

Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare. Când au căpătat consistenţă începem să adăugam 100 gr.zahăr treptat, mixând pâna la diluarea completă.

Prăjim uşor nuca, o lăsăm să se răcească , apoi o măcinăm. 100 grame  oprim pentru încorporat în frişcă iar 100 o amestecăm cu făina şi praful de copt şi o adăugăm peste albuşuri. Amestecam uşor încorporand-o.

Preîncălzim cuptorul.

Ungem o tavă cu puţin unt (sau punem hârtie pentru copt) şi cu ajutorul poşului sau al unei linguri punem grămăjoare distanţate cu diametrul de 4-5 cm. Băgăm tava la cuptor şi lăsăm la foc iute 5 minute apoi micşoram flacăra şi coacem timp de 16-20 minute. Aveţi grijă să nu le ardeţi. Când le scoateţi din tavă sunt molicele dar se întăresc imediat. Lăsăm la răcit.

Caramelizăm într-un vas cele 50 gr zahăr ramase. Adăugăm nuca măcinată (cele 100 gr. ramase ) şi omogenizam. Răsturnăm în strat subţire pe hârtie de copt. Eu nu aveam deloc în casă şi am pus-o direct pe blatul de lucru. Când s-a răcit am desprins-o cu vârful unui cuţit şi-am râşnit-o fin.
Dacă nu aveţi râşniţă o bateţi într-o pungă cu ciocanul de carne . Am oprit câteva bucăţi pentru decor.

Am mixat frişca împreună cu smântâna până s-a întărit uşor apoi am adăugat treptat nuca caramelizată măcinată şi-am mixat păna s-a-ntărit bine.

Se asamblează lipind cu cremă câte 4 bucăţi de bezea apoi îmbrăcând totul în frişca rămasă .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură pralinată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitură cu nucă – Multicooker

Postat de madi_marin

Prăjitură cu nucă – Multicooker

Nuca pralinată, nuca măcinată fin, zahărul şi apa se pun la foc mic. Se amestecă continuu până ce zahărul s-a dizolvat şi compoziţia a devenit mai lichidă. Acum se adaugă...

Citeste continuarea

Prajitura pralinata

Postat de sufletista

Prajitura pralinata

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam 100 g nuca o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 21:20
dupa ce-mi faci pofta pe mess cu bunaciunea asta, mi-o mai arati si aici, ai?
la 02.02.2012, 21:22
clar..4 sunteti voi,doua le-au mancat vecinii,noi nimic dar arata minunat!!!
la 02.02.2012, 21:26
oooooooo, ce fain arataaaaaaaaa!! super!!
la 02.02.2012, 21:32
vazut-am si io la teo,si-am salivat la ea si salivez si-acum ma duc sa ma culc
cred ca din cauza oboselii am vedenii asta nu poate fi adevarata
nu nuuuuuuuu,nu cred ca-i adevarata
la 02.02.2012, 21:33
facem schimbdau o clatita

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking