Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata

Postat de TAB1TA in Prajituri
9 Mar 2013 | 10046 vizualizari
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata

O prajitura care va fi apreciata si care va disparea repede.

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • cirese din dulceata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180° C.

Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa.

Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza. 

Se adauga faina cernuta cu praful de copt si sarea.

Va rezulta o compozitie mai groasa. 

Punem compozitia intr-o tava si o nivelam.

 Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Atentie: in primele 20 de minute nu se deshide usa cuptorului.

Scoatem prajitura, o pudram, o lasam sa se raceasca si apoi o taiem.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Guguluf cu sos de ciocolata

Postat de aliliana

Guguluf cu sos de ciocolata

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2013, 09:51
la 09.03.2013, 10:07
Chiar pufoasa!
la 09.03.2013, 10:07
la 09.03.2013, 10:10
Multumesc Delia
la 09.03.2013, 10:10
Bună, bună!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking