Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata

Postat de TAB1TA in Prajituri
9 Mar 2013 | 10064 vizualizari
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata

O prajitura care va fi apreciata si care va disparea repede.

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • cirese din dulceata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180° C.

Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa.

Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza. 

Se adauga faina cernuta cu praful de copt si sarea.

Va rezulta o compozitie mai groasa. 

Punem compozitia intr-o tava si o nivelam.

 Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Atentie: in primele 20 de minute nu se deshide usa cuptorului.

Scoatem prajitura, o pudram, o lasam sa se raceasca si apoi o taiem.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao

Se pregătește mai întâi umplutura de mere. Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli. Se amestecă cu zahărul și se pun pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2013, 09:51
la 09.03.2013, 10:07
Chiar pufoasa!
la 09.03.2013, 10:07
la 09.03.2013, 10:10
Multumesc Delia
la 09.03.2013, 10:10
Bună, bună!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking