Ingrediente
Blat de bezea
- 4 albusuri
- 8 linguri zahar
- 3 linguri rase faina
- un praf de sare
- esenta vanilie
- o jumatate de plic de praf de copt
- o lingurita zeama de lamaie
Jeleul de mure
- o lingurita unt
- un pahar cu mure
- 3 linguri zahar cu amidon
Frisca -200 ml Fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Frisca se bate si se pune la rece
Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o compozitie mai pastoasa.
Blatul: albusurile cu un praf de sare se bat spuma, adaugand lingura cu lingura zaharul pana se face o bezea. Se adauga vanilia si lamaia-zeama. Faina se pune lingura cu lingura si se incorporeaza cu lingura. Intr-o tava se intinde putin unt peste care asezam hartia de copt. Se pune bezeaua. Se da la cuptor pentru max 15-20 minute la foc putin intens.
Se scoate se sa la racit. Se insiropeaza cu sirop de la jeleul de mure. Se aseaza frisca peste care se pun murele din jeleu. Se presara fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa cu mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|