Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine

Postat de Retetegg in Prajituri
21 Apr 2011 | 12263 vizualizari
Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine

Blatul este unul simplu de rulada, copt intr-o tava mai mica, iar deasupra un strat generos de dulceata.

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • un praf de sare,
  • dulceata de capsuni si de visine.

 

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar si zahar vanilat pana s-a topit zaharul.

Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.

Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Am folosit o tava mai mica, pentru ca am vrut ca blatul sa nu fie chiar foarte subtire ca la rulada.

Am lasat 15 minute in cuptor la foc potrivit.

Am scos tava din cuptor si am pus pe toata suprafata blatului dulceata de visine si dulceata de capsuni. Am taiat apoi prajitura in bucati mai mici si am servit-o calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura fara faina -Jamie Oliver

Postat de andaoana

Prajitura fara faina -Jamie Oliver

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pregatim o  tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt Pornim cuptorul la 180...

Citeste continuarea

Desert prajitura Buturuga

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Buturuga

Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2011, 11:04
buna
la 21.04.2011, 11:16
eu vreau oul
la 21.04.2011, 11:41
Rocsi
la 21.04.2011, 11:42
sufletista, e un iepuras de ceramica
la 21.04.2011, 11:45

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking