Ingrediente
- Pentru topping:
- 2 fructe de carambola mai mari
- 3 linguri unt moale
- 3 linguri zahăr
- Pentru aluat:
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 3 ouă
- 125 g unt moale
- 200 g zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
- 100 g fulgi de cocos
- Pentru decor (opţional):
- 200 g coacăze roşii
Mod de preparare
Am deschis cuptorul, să se încingă. Am pregătit o tavă nonaderentă.
Cele 3 linguri de unt le-am mixat cu cele 3 linguri de zahăr până când au devenit cremoase, apoi le-am întins cu o spatulă pe toată baza tăvii de copt. Am tăiat fructele de carambola în felii, am scos sâmburii cu vârful unui cuţit mic (se scot cu uşurinţă, sunt câţiva sâmburi în tot fructul) şi am aşezat feliile de carambola în tavă.
Am cernut făina împreună cu praful de copt şi zahărul vanilinat. Am bătut untul cu zahărul cremă, am adăugat pe rând ouăle, apoi sucul de lămâie şi am mixat bine. Am încorporat făina, cu ajutorul mixerului, iar la final am adăugat fulgii de cocos şi am omogenizat cu o spatulă. Am turnat compoziţia în tavă şi am întins-o peste feliile de carambola, nivelând cu spatula şi insistând asupra colţurilor. Am introdus tava la cuptor pentru 30-35 minute (se verifică cu scobitoarea). Am lăsat să se răcească puţin, apoi am răsturnat prăjitura pe un platou. Am servit-o ornată cu coacăze roşii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu fructe carambola" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|