Prajitura Romana

Postat de andreea123 in Prajituri
31 Ian 2011 | 10039 vizualizari
Prajitura Romana

Foarte, foarte fina si buna!

Ingrediente

  • 9 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 2 cani de zahar
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Trebuie sa faceti o compozitie din 6 albuse batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (pus treptat), 6 galbenusuri, 6 linguri de nuca macinata si 4 linguri de faina.

Din compozitia obtinuta se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii tapetate doar cu faina la foc potrivit 180°C.

Se ia o cana de zahar si se caramelizeaza, apoi se pune doar pe 2 dintre cele 3 foi.

Dupa ce terminati cu foile, se face o crema din 3 oua intregi batute spuma pe aburi cu o cana de zahar (pus treptat). Cand s-a racit se pune putin cate putin peste un pachet de unt.

Se aseaza: foaie cu zahar ars + crema + foaie cu zahar ars + crema + foaie simpla + crema.

Se poate decora cu nuci macinate deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Romana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mure si blat "duo"

Postat de bylaura

Prajitura cu mure si blat "duo"

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste....

Citeste continuarea

Prajiturele cu ceai rosu

Postat de rhapsody

Prajiturele cu ceai rosu

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2011, 23:51
imi plac prajiturile cu nuca
la 31.01.2011, 23:57
delicios
la 01.02.2011, 00:00
la 01.02.2011, 01:22
la 01.02.2011, 06:38
Stiu ca este delicioasa ...prepar si eu asa ceva.Felicitari pentru asemenea bunatate Ce dimensiuni are tava ta ?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking