Prajitura Ruby ''bruneta''

Postat de Ana_Maria269 in Prajituri
20 Aug 2011 | 8703 vizualizari
Prajitura Ruby ''bruneta''

Asa cum am promis revin cu varianta bruneta a prajiturii Ruby.

Ingrediente

  • Pentru un blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri rase de faina
  • Pentru crema:
  • 40g de amidon
  • jumatate de kg de lapte
  • 250g de zahar
  • 150g de unt
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri de cacao
  • Caramelul pentru blat:
  • 200g de zahar
  • 50g de unt
  • + 2 pungi de wafer rolles de la Naty de 200g  

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si faina. Tava de la aragas se infasoara in hartie de copt. Se coace aprox. 15 min. si hartia se desprinde usor cat timp este calda.

Se repata identic pentru al doilea blat care se coace separat.

Caramelul pentru blat:

Se caremelizeaza 200g de zahar(se pot pune cateva picaturi de otet pentru a nu se arde). Se ia de pe foc si se pun 50g de unt si o cescuta de apa. Se mesteca energic pentru a obtine un sirop gros.Acest sirop se pune pe blaturi

Crema:

Cele 4 galbenusuri se amesteca cu amidonul, cu zaharul, cu laptele si cu caco. Se fierb, se racesc, iar cand amestecul este rece se adauga untul.

Asamblarea:

In tava in care am copt blaturile se pune un blat cu partea caramelizata in sus.O treime din crema, si asezam ordonat betele de naty.Adaugam inca o treime din crema(peste betele Naty) si al doilea blat cu partea caramelizata peste crema(in jos).Iar in final se pune ultimul strat de crema(peste al doilea blat) si se orneaza 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ruby ''bruneta''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Postat de simona72

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Postat de timea

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Inainte de toate pregatim  crema  care trebuie sa stea la rece. Intr-un vas amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2011, 14:12
Pentru ca reteta sa poata fi aprobata in site, ar fi de preferat sa se scrie integral modul de preparare al acesteia.

la 29.08.2011, 09:09
ESTE CEA MAI BUNA PRAJITURA SI BINE INTELES ESTE FACUTA DE CEA MAI BUNA BUCATAREASA!!!!!!!
DE LA MINE 1000000000000000000000000 DE COMENTARII SI TOATE DE BINE!
la 26.09.2011, 07:58
la multi ani!
la 26.09.2011, 08:50
La multi ani!
la 26.09.2011, 10:21
La multi ani !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking