Prăjitură Snickers (3)

Postat de diaconta in Prajituri
26 Dec 2013 | 9213 vizualizari
Prăjitură Snickers (3)

Am încercat o altă variantă de Snickers,pentru blat am păstrat reţeta mea care îmi place foarte mult dar am preluat crema şi stratul de glazură de ciocolată albă din reţeta Elei pentru că era tare arătoasă prăjitura ei.Din păcate nu ştiu de ce caramelul meu s-a înmuiat,dar jur că e o prăjitură „bestială” ca s-o citez pe sora mea. De Revelion trebuie s-o refac,aşa că probabil îmi va ieşi mai frumuşica.

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • ½ plic praf de copt (5 g)
  • Sare
  • 1 lingura rom

Pentru glazura de ciocolata alba 1:

  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei

Pentru crema caramel:

  • 8 linguri zahar
  • 8 galbenusuri de ou+4 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 250 g alune nesarate si prajite

Pentru glazura de ciocolata 2:

  • 250 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • 2 linguri ulei
  • O lingura miere
  • 2-3 linguri frisca

Mod de preparare

Pentru blat am mixat (eu le bat cu telul,nu-mi place cum se mixeaza) albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat cate o lingura de zahar.

Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaoa,nuca prajita si macinata.

Când spuma de albusuri a devenit foarte ferma,am adaugat ingredientele uscate,amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade aproximativ 20 de minute.

Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a racit complet,am topit ciocolata alba pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri de ulei si am pus-o peste blat.

Pâna când s-a întarit glazura,am pregatit crema caramel.

Am caramelizat cele 8 linguri de zahar cu mare grija sa nu se arda.

Am luat cratita de pe foc si am adaugat untul dupa care am mai lasat pe foc sa fiarba pâna ce caramelul a devenit fluid ca un sos mai gros.

Galbenusurile le-am mixat cu cele 4 linguri de zahar,apoi l-am pus peste caramel.

Am pus si alunele prajite.

Am lasat sa fiarba pâna când s-a îngrosat,apoi am lasat crema sa se raceasca aproape complet.

Am întins crema peste blat si am pus la frigider ca sa se întareasca foarte bine caramelul(la mine nu prea s-a întâmplat asta,nu stiu din ce motiv).

Pentru crema de ciocolata amaruie,am topit ciocolata pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri de ulei,mierea si am pus frisca pâna am obtinut consistenta dorita.

Glazura de ciocolata am pus-o peste crema caramel si am mai lasat-o la frigider,ideal ar fi peste noapte.

 

 

S-aveţi pofta!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Snickers (3)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Postat de rocsi_1612

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Spalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand...

Citeste continuarea

Reteta de amandina-varianta Miha

Postat de Constelatialeu

Reteta de amandina-varianta Miha

Iata cum se prepara Reteta de amandina-varianta Miha Blat : Eu am ales sa coc 3 blaturi separat, din compozita obtinuta am impartit-o in 3 parti egale si am copt 3 foi in tava cu dimensiunea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2013, 22:17
Ce bine arata
la 26.12.2013, 22:18
E prajitura mea preferata. Sunt sigura ca e dementiala si varianta facuta de tine
la 26.12.2013, 22:18
la 26.12.2013, 22:19
Mamaaaaaaa, cum se prelinge caramelul ala!
la 26.12.2013, 22:19
Vai ce minunat curge crema! Wow!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking