Pentru blat am mixat (eu le bat cu telul,nu-mi place cum se mixeaza) albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat cate o lingura de zahar.
Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaoa,nuca prajita si macinata.
Când spuma de albusuri a devenit foarte ferma,am adaugat ingredientele uscate,amestecând usor cu o paleta.
Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor la 180 de grade aproximativ 20 de minute.
Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce blatul s-a racit complet,am topit ciocolata alba pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri de ulei si am pus-o peste blat.
Pâna când s-a întarit glazura,am pregatit crema caramel.
Am caramelizat cele 8 linguri de zahar cu mare grija sa nu se arda.
Am luat cratita de pe foc si am adaugat untul dupa care am mai lasat pe foc sa fiarba pâna ce caramelul a devenit fluid ca un sos mai gros.
Galbenusurile le-am mixat cu cele 4 linguri de zahar,apoi l-am pus peste caramel.
Am pus si alunele prajite.
Am lasat sa fiarba pâna când s-a îngrosat,apoi am lasat crema sa se raceasca aproape complet.
Am întins crema peste blat si am pus la frigider ca sa se întareasca foarte bine caramelul(la mine nu prea s-a întâmplat asta,nu stiu din ce motiv).
Pentru crema de ciocolata amaruie,am topit ciocolata pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri de ulei,mierea si am pus frisca pâna am obtinut consistenta dorita.
Glazura de ciocolata am pus-o peste crema caramel si am mai lasat-o la frigider,ideal ar fi peste noapte.
S-aveţi pofta!!!