Prajitura Snickers a la Gabriela

Postat de aliliana in Prajituri
12 Mai 2013 | 3314 vizualizari
Prajitura Snickers a la Gabriela

Multumesc Gaby....

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar plus 11 linguri
  • un pachet unt
  • nuci 200 g
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g crema de ciocolata ( din comert am folosit eu)
  • o ciocolata Poiana
  • cateva picaturi ulei

Mod de preparare

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand rand pe rand lingura cu lingura zaharul Va rezulta o bezea frumoasa.  Se adauga cele trei linguri de faina si praful se copt, mestecandu-se  cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune nuca si se incorporeaza. 

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min, la foc potrivit. Stati cu ochii sa nu se arda. La suprafata trebuie sa fie rumenita putin. 

Crema: 200 g zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu pentru a se topi-carameliza pana la culoarea chihlimbarului ( culoarea data de tine, Gaby:). Cand s-a topit sa da de pe foc si se adauga untul. Se pune pe foc pana se topeste tot zaharul- caramelul. Galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de zahar pana rezulta o crema pufoasa care se pune peste compozitia de caramel si unt topit. Se va tine pe foc pana ce compozitia capata consistenta de smantana. La final se adauga nuca tocata si coapta mai inainte. Se mai tine pe foc cateva minute si se lasa la racit. 

Asamblare: Blatul scos de pe foaia de copt se acopera cu un strat crema ciocolata( pe care am inmuiat-o putin la microunde in prize de 30 sec). Peste aceasta se pune crema de caramel. Cu grija de la o margina, cum am invatat de la Gaby, ca sa fim siguri ca se intinde bine. Peste crema de caramel am adaugat o glazura de ciocolata ( ciocolata topita cu cateva picaturi de ulei). Se da la rece pentru cel putin o ora. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers a la Gabriela" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia

Postat de mirela0911

Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia

Cum se preparar Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia: Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si...

Citeste continuarea

Prajitura turnata cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul:  Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul, laptele si extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2013, 13:19
Ai oprit o bucatica si pentru mine?
la 12.05.2013, 13:19
I-ai zis lui Padre ca astazi o sa aveti casa plina?))deliciu rau aici
la 12.05.2013, 13:19
da...am pus-o sus, pana da padre de ea...
la 12.05.2013, 13:21
La ce simturi dezvoltate are,slabe sperante sa se pastreze....
la 12.05.2013, 13:21
suntem invatati cu casa plina, e de bine...e mai rau goala..

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking