Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

Postat de diaconta in Prajituri
3 Mai 2013 | 14226 vizualizari
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

De ceva vreme pofteam eu la „tăvălita” asta,dar acum i-a venit rândul ,că doar lista mea cu cele „musai de făcut” e foarte lungă.Reţeta Bucătarului Maniac m-a atras cel mai mult,am modificat-o doar puţin.Blatul cu miere de albine mi s-a părut cel mai potrivit pentru această prăjiturică.

Ingrediente

Pentru blat am folosit:

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 375 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Sare
  • Vanilie

Pentru glazura-sirop:

  • 300 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Rom

Pentru „tavaleala”:

  • 200 g nuca de cocos
  • Nuca macinata

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul.

Am separat albusurile de galbenus.

Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul.

Am adaugat galbenusurile pe rând,mierea,praful de copt stins cu lapte,faina si laptele în reprize alternative.

La final am pus vanilia.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar.

Spuma de albusuri am încorporat-o în  cealalta compozitie,ajutându-ma de o paleta.

Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.

Am folosit o tava de  20x30 cm,a iesit un blat destul de înalt.

Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 30 de minute.

Verificati totusi cu o scobitoare când este copt.

Pentru glazura –sirop,am pus toate ingredientele,mai putin romul într-o cratita pe foc.

Le-am lasat pana s-au omogenizat,am luat vasul de pe foc si am adaugat romul.

Am taiat blatul bucati,cuburi sau dreptunghiuri ,cum preferati,le-am dat prin siropul caldut iar apoi prin nuca de cocos.

Blatul nu trebuie lasat sa se îmbibe prea mult cu sirop.

Nuca de cocos se pune câte putina si se adauga treptat pentru a nu se îmbiba toata cu sirop.

Eu am „tavalit „ câteva bucati si prin nuca macinata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Desert prajitura cu visine

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura cu visine

Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea...

Citeste continuarea

Desert chec cu pere si ciocolata

Postat de oanapl

Desert chec cu pere si ciocolata

Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara. Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2013, 23:54
Vreau si eu o "tavalita"!
la 03.05.2013, 23:55
buna buna
la 03.05.2013, 23:57
E super buna prajiturica asta!
la 04.05.2013, 00:03
woooow
la 04.05.2013, 00:03
Eeeee, ce eleganta prezentare! N-as putea sa spun de ce, nu m-am omorat niciodata dupa praji asta, o fi de vina denumirea?

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking