Ingrediente
Blatul 1
- 500 g. făină
- 1 ou
- 5 linguri lapte călduţ
- 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
- 2 linguri cacao
- 1 pachet de unt sau margarină
Blatul 2
- 4 ouă
- 5 linguriţe de apă
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- zahăr vanilat
Crema
- 300 g. zahăr
- 300 ml. lapte
- 2 linguri de faină
- coajă de lămâie rasă
- vanilie
- 1 pachet unt
Mod de preparare
Blatul1
Se frământă toate ingredientele, se imparte compoziţia in două , se întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul tăvii.Tava trebuie să fie unsă si înfăinată. Blatul este copt când se rumeneşte uşor.
Blatul 2
4 albuşuri bătute spumă peste care se adaugă 5 linguri de apă treptat, 8 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină.arome.
Se coace în aceeasi tavă pe dosul căreia s-au copt foile. Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna blatul in tava si se da la cuptor. Este copt cand nu se mai ia pe scobitoare.
Crema:
Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat crema (trebuie sa ramana o dunga cand dai cu lingura prin ea), se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul vanilat.In crema se pot pune si nuci pisate.
Se pune o foaie cu cacao, se unge cu crema, apoi blatul 2 ,se unge cu crema si la final cealalta foaie cu cacao.
Se pudreaza sau se orneaza cu orice glazura vrei.
Se lasa 24 ore la frigider si apoi se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură televizor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|