Ingrediente
- pt blat:
- 200 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- 4 oua
- 100 ml lapte
- 50 ml lapte batut
- 300 gr faina
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- pt crema:
- 1 plic de crema Ole de vanilie(dr Oetker)
- 400 ml lapte
- 2 -3 linguri zahar pudra
- 500 gr caise
Mod de preparare
Pt blat: untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga pe rind cite un galbenus in timp ce mixam, laptele se amesteca cu laptele batut, faina se amesteca cu praful de copt. Dupa ce am mixat untul cu zaharul si galbenusurile adaugam cite putin lapte si cite putina faina pina le terminam. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de unt. Se imparte in doua compozitia, iar intr-una sin parti se pune cacaoa. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune jumatatea alba, apoi cea cu cacao, iar apoi se pun sferturi de caise pe care le impingem cu degetul in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.
Pt crema:pregatim crema conform instructiunilor de pe ambalaj, laptele rece se pune intr-un castron se adauga praful pt crema si se mixeaza pina se intareste crema. Eu am mai adaugat 3 linguri de zahar la crema pt ca nu mi s-a parut suficient de dulce. Se pune crema peste blatul racit si se pun din loc in loc sferturi de caise. Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|