Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200

Postat de Dea_Dea in Prajituri
4 Iul 2013 | 5418 vizualizari
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200

O prajitura minunata , care ne-a placut tare mult !! Rapida si gustoasa!

Ingrediente

Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 gr visine fara sambure
CREMA:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
GLAZURA
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste compozitia cea alba. Deasupra se pun visinile si se da prajitura la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

200 ml lapte se pune la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 50 ml lapte.Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca, continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Frisca se bate.Cand este crema rece se incorporeaza frisca.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit putin.

ASAMBLARE:

Se pune blatul pe un platou, se pune crema si deasupra se pune glazura.Se fac valuri cu furculita umeda.

 

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Briose cu iaurt si fructe de padure

Postat de TAB1TA

Briose cu iaurt si fructe de padure

Se lasa sa se decongeleze fructele de padure. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2013, 10:33
felicitari!la cat mai multefaina praji!
la 04.07.2013, 10:37
Bya , nu sunt multe in 2 luni jumate ..
la 04.07.2013, 10:39
e ok
la 04.07.2013, 10:41
asta e pentru mine????sau ce ?)
la 04.07.2013, 10:47
Pai daca vrei neaparat

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking