Prajitura Vienetta

Postat de ralu_ca in Prajituri
22 Feb 2014 | 9318 vizualizari
Prajitura Vienetta

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 gr Rama
  • Glazura:
  • 300 gr zahar
  • si:
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita lapte dulce

Mod de preparare

Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi. Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta.

Crema: 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 gr zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroasa. Lasam la racit si adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem o crema omogena. Crema obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel, o acoperim cu urmatoarea foaie, apoi punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa. Deasupra am pus zahar caramelizat si glazura din cacao ( pe foc am pus cacao si zahar, am amestecat si am turnat si laptele ).

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vienetta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu piersici si mascarpone

Postat de oanapl

Desert prajitura cu piersici si mascarpone

Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul. Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul...

Citeste continuarea

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Postat de momo121

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 17:51
grozava!
la 22.02.2014, 18:10
Ce buuun
la 22.02.2014, 18:12
la 22.02.2014, 19:33
la 22.02.2014, 20:14
foarte faina

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking