Prajitura Vienetta

Postat de ralu_ca in Prajituri
22 Feb 2014 | 9323 vizualizari
Prajitura Vienetta

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 gr Rama
  • Glazura:
  • 300 gr zahar
  • si:
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita lapte dulce

Mod de preparare

Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi. Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta.

Crema: 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 gr zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroasa. Lasam la racit si adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem o crema omogena. Crema obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel, o acoperim cu urmatoarea foaie, apoi punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa. Deasupra am pus zahar caramelizat si glazura din cacao ( pe foc am pus cacao si zahar, am amestecat si am turnat si laptele ).

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vienetta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci

Postat de oanapl

Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci

Asa se prepara Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci Se curăță merele și gutuile de coajă si se dau pe răzătoarea mare. Se scurge zeama și se călesc pe foc cu...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de Oana

Desert placinta cu branza si stafide

Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 17:51
grozava!
la 22.02.2014, 18:10
Ce buuun
la 22.02.2014, 18:12
la 22.02.2014, 19:33
la 22.02.2014, 20:14
foarte faina

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking