Prajitura zebrata

Postat de MotanLaOale in Prajituri
7 Oct 2012 | 15897 vizualizari
Prajitura zebrata

Facuta la cerere din aceleasi ingrediente ca la briose dar am incercat cu cele doua compozitii sa fac o prajitura dungata (zebrata).

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200ml ulei
  • 300ml iaurt
  • 400g faina
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • stafide
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste.

Se adauga uleiul putin cate putin.

Se adauga iaurtul si sucul de lamaie.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

Se amesteca bine si se imparte in doua castroane.

Intr-o parte se pune zaharul vanilat si coaja de lamaie.

In cealalta se pune cacaoa si stafide si se amesteca bine.

Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.

Se pune din prima compozitie o lingura in mijlocul tavii si apoi o lingura din a doua peste prima si tot asa pana se termina.

Compozitia se va deplasa spre marginile tavii in straturi care fac farmecul.

Se da la cuptorul praancalzit la foc mediu 30-35 minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate din tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebrata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu cirese

Postat de panacris

Desert prajitura cu cirese

  Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu visine

Mai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2012, 23:10
Bag seama ca iar vrei in Top ))
la 07.10.2012, 23:11
Ce de bunatati ai facut, nu ma mai joc.Sa-mi dai si mie, da???
la 07.10.2012, 23:12
Cam multe a facut Domn Motan . Arata bine
la 07.10.2012, 23:12
Multumesc
la 07.10.2012, 23:14
Ce sa fac Dia, fara tine pe aici am pus mana si am mai facut cate ceva de ale gurii!

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking