Prajitura "Zi si noapte" cu nuca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
20 Mar 2010 | 14057 vizualizari
Prajitura "Zi si noapte" cu nuca

Reteta am gasit-o acu ceva timp pe un site si e de post...eu stiam doar varianta de frupt...

Ingrediente

  • 16 linguri apa
  • 16 linguri zahar
  • 13 linguri ulei
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde sa iese un aluat moale ca de pandispan
  • 4 patratele ciocolata amaruie 

Mod de preparare

Apa se amesteca cu zaharul si uleiul.acestea se mixeaza pana se topeste zaharul.

pestea acestea se adauga praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

apoi se pune esenta,zaharul vanilat,,nuca macinata si la urma faina.

jumatate din compozitie se pune in alta cratita si se amesteca cu cacao.

cand compozitia e gata ,se ia o tava de dimensiuni nu prea mari ,se unge cu margarina,se pune hartie de copt si se pune compozitia alba.

peste compozitia alba se pune cea cu cacao.

ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se pune peste compozitie.

tava se pune in cuptoul incins.

faceti testul cu scobitoarea si cand e gata o scoateti din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Zi si noapte" cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

O noapte la Venetia

Postat de sufletista

O noapte la Venetia

Blatul de cocos -mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina. Amestecam cu o spatula si intindem...

Citeste continuarea

Prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de robert_badica

Prajitura "O noapte la Venetia"

Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2010, 20:10
''petele '' de deasupra sunt bucatelele de ciocolata? chiar daca e de ppost, cu o cana de nucain compozitie , nu poate fi decat f. buna;
la 22.03.2010, 10:48
petele sunt si de la ciocolata dar si de la jumatate din compozitie care e cu cacao...multumesc teo
la 29.03.2010, 15:41
foarte buine arata felicitari

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking