Am primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite.
Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si drojdie uscata cam 25 %.
Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apoi apa minerala, esenta si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu garantul.
Framantam un aluat ca de cozonac, mai intai in bolul in care lucram, apoi il vom rasturna pe masa unsa cu ulei.
Eu pun uleiul la final, pe masa de lucru, dar imi ung si mainile pentru a nu se mai lipi aluatul. in felul acesta am eu impresia ca nu mai intra nici faina prea multa in aluat si devine mai pufos.
Lasam aluatul la odihnit 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.
Pentru umplutura, mixam albusurile cu sare pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul si vom incorpora aceasta bezea in branza de vaci.
Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat, grisul si stafidele hidratate in putina apa si esenta de rom(apa cat sa fie acoperite).
Ungem niste forme de minitarte cu putin ulei si le imbracam pe interior cu aluat, apoi le vom umple cu crema de braza si le vom coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Au fost foarte bune si de efect!