Prajiturele cu branza si stafide

Postat de merisor67 in Prajituri
30 Apr 2014 | 4155 vizualizari
Prajiturele cu branza si stafide

Am facut aceste prajiturele pentru a le imparti mama mea a doua zi de Paste, la biserica. Una am sacrificat-o sa vad cum au iesit. :D

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingurinta esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 30 gr stafide aurii
  • 1 lingura esenta rom
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri gris

Mod de preparare

Am primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite.

Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si drojdie uscata cam 25 %. 

Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apoi apa minerala, esenta si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu garantul.

Framantam un aluat ca de cozonac, mai intai in bolul in care lucram, apoi il vom rasturna pe masa unsa cu ulei. 

Eu pun uleiul la final, pe masa de lucru, dar imi ung si mainile pentru a nu se mai lipi aluatul. in felul acesta am eu impresia ca nu mai intra nici faina prea multa in aluat si devine mai pufos.

Lasam aluatul la odihnit 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

Pentru umplutura, mixam albusurile cu sare pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul si vom incorpora aceasta bezea in branza de vaci.

Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat, grisul si stafidele hidratate in putina apa si esenta de rom(apa cat sa fie acoperite).

Ungem niste forme de minitarte cu putin ulei si le imbracam pe interior cu aluat, apoi le vom umple cu crema de braza si le vom coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Au fost foarte bune si de efect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu dovleac

Postat de andaoana

Prajitura cu dovleac

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele. Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac . Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine si ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura cu visine si ciocolata

Spalam visinele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Punem intr-un vas pe foc  ciocolata alba rupta bucati impreuna cu 120 g unt. Lasam pana se topesc. In alt vas topim ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 10:46
Ce dadutze is!
la 30.04.2014, 10:46
Ce faine si bune!
la 30.04.2014, 10:48
Corina si bunutze!
la 30.04.2014, 10:48
Rocsi, chiar au fost de efect!
la 30.04.2014, 10:49
frumoase

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking